Looks like you are visiting artek.fi from Finland. If you like, switch to another website version.

Puun ja keramiikan taidokas liitto

Kauneus, käytännöllisyys, tinkimättömyys, pitkäikäisyys: nämä periaatteet ohjaavat niin Artekin kuin Heath Ceramics -yhtiönkin toimintaa. Kahta perinteikästä yritystä yhdistää tahto valmistaa tuotteita, jotka kestävät ja tekevät elämästä laadukkaampaa sukupolvesta toiseen.

2022 06 27 Artek 2030 final lores

Tänä vuonna nämä kaksi yritystä kohtaavat jälleen kerran ainutlaatuisia arvojaan ja luovaa yhteistyötään edustavassa kalustekokoelmassa.

Sekä Artek että Heath perustettiin yli 70 vuotta sitten, joskin eri puolilla Atlantin valtamerta. Ne kumpikin käyttävät johdonmukaisesti luonnonmateriaaleja ja nykyaikaisia tuotantomenetelmiä ihmiskäden kosketuksesta tinkimättä. Tältä pohjalta valmistetaan uniikit tuotteet, jotka kaunistuvat ajan myötä patinoituessaan. Artekin ja Heathin tuotteet on valmistettu ympäristön resursseja ja ihmisten hyvinvointia kunnioittaen sekä tiukkoja laatu-, turvallisuus- ja kestävyysvaatimuksia noudattaen. Kansainvälisen tason tyyli ja osaaminen yhdistyvät yritysten luovassa liitossa, jonka tuloksena syntyy laadukasta, autenttista muotoilua.

Uusimmassa yhteistyössä valmistettiin erikoiserä kalusteita, jossa yhdistyvät Artekin ikoninen taivutettu puu sekä Heathin keramiikka. Raaka-aineidensa alkuperää juhlistavat tuotteet kertovat puun ja maan vuorovaikutuksesta ja liitosta. Laatoitetut pöydät lanseerataan lokakuussa 2022 Suomessa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Artek suorakaidelaattapöytä vihreä

Laattapöydät

Laattapöytien suomalaiset ja kalifornialaiset materiaalit ilmentävät kansainvälistä yhteistyötä. Artekin kalusteet valmistetaan Suomessa suomalaisesta koivusta Alvar Aallon alkuperäistä visiota noudattaen. Artek kehitti 1930-luvulla ainutlaatuisen massiivipuun taivutusmenetelmän ja L-jalan, joista syntyi Artekin tuotteiden tunnusomainen muotokieli.

Heathin lasituskokeilujen pohjalta taas syntyi luonnollisen vaihtelevia ja detaljeiltaan kiinnostavia vihreän, valkoisen ja mustan sävyisiä keraamisia pintoja. Laattapöydissä on aina yksi, muista laatoista selkeämmin erottuva kaksoislasitettu laatta, joka tekee jokaisesta pöydästä uniikin.

Suorakulmainen laattapöytä ja neliön muotoinen laattapöytä julkaistaan ​​kansainvälisesti 20.10.2022. Kaikki tuotteet ovat saatavilla Heathin näyttelytiloissa ja Heathin verkkokaupan kautta sekä Artek Helsingissä ja Artek Tokyossa.

Lisää uutisia