Looks like you are visiting artek.fi from Finland. If you like, switch to another website version.

Aalto pöytä, puolipyöreä

Niin lähellä, mutta niin kaukana

Artek_Fin100_Popup_Tokyo_Dec2017_29

Japani ja Suomi jakavat yhteisen arvostuksen arkipäivän kauneutta, luontoa ja perinteistä käsillätekemisen taitoa kohtaan. Tämän vuoksi Suomen satavuotista taivalta päätettiin juhlistaa avaamalla FIN/100 -pop up myymälä Tokioon.

Suomalainen mökki on ilmestynyt Tokioon. Arkkitehti Tadao Andon suunnittelemassa 21_21 Design Sight Gallery 3:ssa auringonsäteet heijastuvat ikkunoiden läpi valaisten puisen rakenteen ja korostaen gallerian betonisia linjoja. Mikään ei ilmennä paremmin pohjoismaista kulttuuria kuin tämä harmoninen kontrasti – täydellinen tausta esitellä suomalaista muotoilua Tokiossa.

Artek_Fin100_Popup_Tokyo_Dec2017_3
Perinteinen suomalainen mökki on pop up myymälän keskipiste

Japani ja Suomi jakavat saman kunnioituksen muotoilua kohtaan: esine voi olla juuri niin monimutkainen kuin on tarpeellista, mutta juuri niin intuitiivinen kuin mahdollista. Esineet valmistetaan luonnonmateriaaleista perinteisin menetelmin, ja tuotteet valitaan pitkäaikaisiksi kumppaneiksi. Nämä yhteiset arvot ovat johtaneet pohjoismaisen designin suosioon Japanissa, ja siksi myös Artekin tuotteet on otettu hyvin vastaan jo vuosikymmeniä sitten.

Artek_Fin100_Popup_Tokyo_Dec2017_11
Takkapuut ja kotoisat tekstiilit luovat pehmeyttä.

Tämä suosio on hyvä syy juhlistaa Suomen satavuotismerkkipäivää avaamalla FIN/100 -pop up myymälän Japaniin

Artek_Fin100_Popup_Tokyo_Dec2017_27
FIN/100 on kohtaamispaikka

FIN/100 seuraa kuratoitua ”neutraalia” konseptia. Se kuvaa ”sinisen hetken” rauhallisuutta ja hiljaisuutta. Konsepti on inspiroinut tuotevalikoiman sekä sarjan tilaisuuksia: ”100 jaksoa” vie vierailijan matkalle nykypäivän ja tulevaisuuden suomalaisen muotoilun, muodin, musiikin , taiteen, talouden ja kirjallisuuden maailmaan. Vierailija voi osallistua taiteilijatapaamisiin esimerkiksi suunnittelijoiden Daniel Rybakken ja Johanna Gullichsenin kanssa, tuote-esittelyihin sekä helsinkiläisen Salakaupan järjestämiin työpajoihin.

Artek_Fin100_Popup_Tokyo_Dec2017_2
FIN/100 esittelee valikoiman tuotteita samanhenkisiltä suomalaisilta merkeiltä.

FIN/100 on avoinna 25. joulukuuta asti valikoimalla Artekin ja muiden suomalaisten yritysten tuotteita kuten Flora of Finland, Iittala/Arabia, Johanna Gullichsen, Kauniste, Lapuan Nakurit ja Lumi.

Tämän tarinan tuotteet