Ville Kokkonen

Muotoilija Ville Kokkonen (syntynyt Helsingissä vuonna 1975) opiskeli Torontossa Ontario College of Art and Design -yliopistossa ja Taideteollisessa Korkeakoulussa Helsingissä. Vuosina 2001-2004 Kokkonen toimi tutkijana Smart Products Research Groupissa Taideteollisessa Korkeakoulussa erikoistuen tuotekonseptointiin ja tulevaisuudentutkimukseen. Kokkonen on myös opettanut Taideteollisessa Korkeakoulussa ja luennoinut lukuisissa kansainvälisissä seminaareissa ja yliopistoissa.

Vuonna 2006 Ville Kokkonen aloitti Artekissa tuotekehitys- ja tutkimuspäällikkönä ja vuonna 2009 hänet nimitettiin yrityksen muotoilujohtajaksi. Kokkonen on käynnistänyt ja toteuttanut monia kansainvälisiä yhteisprojekteja, kuten Artek Paviljongin yhdessä arkkitehti Shigeru Banin sekä UPM:n kanssa vuonna 2007. Yhteistyö jatkui tämänkin jälkeen; vuonna 2009 Kokkonen suunnitteli Artek Studion kanssa samasta kierrätysmateriaalista valmistetun laatan UPM:lle. Muista kansainvälisistä yhteisprojekteista mainittakoon japanilais-ranskalainen muoti- ja parfyymialan yritys Comme des Garçons, jonka kanssa yhteistyössä Kokkonen kehitti Artekille tuoksun nimeltä Standard (eau-de-toilette), sekä suunnitteli sille tarkoitetun pullon ja pakkauksen.

Vuonna 2010 Ville Kokkonen suunnitteli Artekille WHITE-valaisinsarjan, joka koostuu neljästä valoteholtaan kirkkaasta valaisimesta. Bright White 1 –pöytävalaisin on myös sertifioitu kirkasvalohoitolaitteeksi. WHITE valaisimet lanseerattiin Milanon kansainvälisillä huonekalu- ja valaisinmessuilla 2011.