Looks like you are visiting artek.fi from Finland. If you like, switch to another website version.

Pelkistäminen on taidetta

Konstantin-Grcic_2

Konstantin Grcic (s. 1965) kouluttautui puusepäksi John Makepeace Schoolissa Iso-Britannian Dorsetissa ja opiskeli sen jälkeen muotoilua Lontoon kuninkaallisessa taidekoulussa. Perustettuaan oman praktiikan Müncheniin vuonna 1991 hän kehitti kalusteita, tuotteita ja valaisimia johtaville design-alan yrityksille.

Grcic määrittää funktion ihmisen ehdoilla ja yhdistää tiukkaan muodollisuuteen huomattavaa tarkkanäköisyyttä ja huumoria. Kaikkiin tuotteisiin liittyy harras muotoilun ja arkkitehtuurin historian tutkimus ja intohimo tekniikkaa ja materiaaleja kohtaan. Riisutuista esineistä tunnettua Grciciä kutsutaan usein minimalistiksi, mutta hän itse puhuu mieluummin pelkistämisestä.

Työt ovat ansainneet kansainvälisiä palkintoja, ja niitä on tärkeimpien design-museoiden kokoelmissa. Yksityisnäyttelyitä on ollut Museum Boijmans Van Beuningenissa (Rotterdam, 2006), Haus der Kunstissa (München, 2006), Chicagon taideinstituutissa (2009) ja Vitra Design -museossa (2014). Brittiläinen RSA on myöntänyt Grcicille Royal Designer for Industry -nimikkeen, ja vuonna 2010 hän tomi stipendiaattina Villa Massimossa Roomassa.

Konstantin Grcicin suunnittelemat tuotteet