Looks like you are visiting artek.fi from Finland. If you like, switch to another website version.

Artek ja ICA esittelevät klassikkojakkaran Fischli/Weissin pukemana

21 Questions on yhtä aikaa vaatekappale, moderni ja käytännöllinen design-kaluste ja yhdistettynä veistos.

01-Fischli-Weiss-21-Questions-Stool-60-2021-Design-Alvar-Aalto-ICA- -Artek-Image-Tod-White
Photos: Todd-White Art Photography, 2021

Peter Fischlin ja David Weissin ”21 Questions” (2021) on Lontoon nykytaiteen instituutin ICA:n ja Artekin taideteossarjan toinen teos, johon kuuluu Alvar Aallon vuonna 1933 suunnittelema 60 jakkara.

13-Image-Is-it-dangerous-to-dream-of-another-life-all-the-time-Fischli-Weiss-Question-Projections-2000-03

21 Questions yhdistää ajattoman jakkaran ja teosta varten suunnitellut T-paidat, joiden kangasetiketissä on otteita Fischlin ja Weissin Questions-teoksesta, joka voitti kultaisen leijonan 50. Venetsian Biennalessa vuonna 2003. 21 Questions kartoittaa universumia eksistentiaalisten, väliin leikittelevien ja väliin psykologiaan ja filosofiaan viittaavien kysymysten avulla, jotka vapaasti suomennettuina kysyvät esimerkiksi seuraavaa: ”Pitäisikö ostaa iso vasara?” ”Miksi koira makaa mielellään auringossa?” ”Saanko viattomuuteni takaisin?” ”Onko vaarallista haaveilla koko ajan olevansa joku muu?”.

Tämä kokonaisuudessaan 252 jakkaraa käsittävä erikoiserä kunnioittaa Barbara Krugerin vuoden 2019 teosta ”Untitled (Kiss)”, jonka punaiset jalat pilkottavat nyt mustan t-paidan alta. Jokainen 21 kysymystä varten valmistettu jakkara on kustomoitu tätä taideteosta ajatellen ja yhteensä jakkaroita on valmistettu 12 kokonaisuuteen. Teosten pohjassa on tarra, jossa on teokseen valittu kysymys, signeeraus ja kappalenumero. Jakkara esitellään signeeratun valokuvatodistuksen ja Peter Fischlin kirjoittaman ”käyttöohjeen” kanssa, jossa kerrotaan, miten teos rakennetaan ja miten sitä käytetään.

21 Questions julkaistiin 1.7.2021 ja on myynnissä suoraan ICA:n kautta.

28-Fischli-Weiss-21-Questions-Stool-60-2021-Design-Alvar-Aalto-ICA- -Artek-Image-Tod-White
Fischli/Weiss, 21 Questions, jakkara 60, 2021
Design: Alvar Aalto
ICA × Artek
21 erilaista kysymystä/teosta, 12 kappaletta kutakin

Lisää uutisia