Looks like you are visiting artek.fi from Finland. If you like, switch to another website version.

Uutta: Rope-tuoli ja Tupla-seinäkoukku Ronan & Erwan Bouroullecilta

Taidetta ja teknologiaa tänään

Rope_Chair_06-3328282

Ronan & Erwan Bouroullec tunnetaan yhtä lailla teknisestä osaamisestaan kuin myös taiteellisesta kädenjäljestään. Vuonna 2015 lanseeratusta Kaari-sarjasta alkaen Bouroullecien Artekille suunnittelemat tuotteet ovat olleet uskollisia yrityksen periaatteelle yhdistää tuotteissaan sekä taide että teknologia – liitto, jota Bauhausin perustaja Walter Gropius kutsui taiteen ja teknologian ”uudeksi yhtenäisyydeksi”. Teollinen tuotanto ja taiteellinen ilmaisu yhdistyvät myös Ronan & Erwan Bouroullecin viimeisimmissä töissä. Artekille suunnitelluissa Rope-tuolissa ja Tupla-seinäkoukussa viivapiirroksen omainen muoto ja edistyksellinen tekninen rakenne muodostavat taiteen ja teknologian synteesin.

Rope_Chair_15-3328290
Rope-tuoli, taiteellinen vaikutelma tilaan sovitettuna

Rope-tuoli muistuttaa pikemminkin silhuettia kuin kiinteää muotoa. Tuoli on kuin kolmiulotteinen viivapiirros tilaan sovitettuna. Merillä käytettävästä köydestä muodostuva selkänoja mukautuu istujansa mukaan tarjoten sekä tukea että mukavuutta. Rope-tuoli on monella tapaa vastakohtien yhdistelmä: siinä kohtaavat tekninen osaaminen ja luova ilmaisu, tukeva rakenne ja mukautuvat elementit, teräsputki ja taipuisa köysi.

Rope_Chair_02-3328278
Rope-tuoli kannustaa dynaamisuuteen ja vaihtoehtoisiin istumisasentoihin.

Tupla-seinäkoukku on yhtälailla kuin tilaan kolmiulotteiseksi sovitettu piirros, joka samalla toimii säilytyksen peruselementtinä. Nimensä mukaisesti Tupla-seinäkoukussa runollinen lenkkimäinen muoto kaartuu kahdeksi koukuksi.

Tupla_Wall_Hook_03-3328275
Tupla-seinäkoukku, kolmiulotteiseksi sovitettu viivapiirros

Artekin juurilla, taiteen ja teknologian yhdistämisen hengessä Ronan ja Erwan Bouroullec ovat suunnitelleet nykymuotoilua edustavat tuotteet, jotka sopivat loistavasti Artekin klassikoiden rinnalle. Uusien tuotteiden ja klassikoiden yhdistämisestä syntyy jälleen omanlaisensa uusi yhtenäisyys.

Lisää uutisia