Looks like you are visiting artek.fi from Finland. If you like, switch to another website version.

Formafantasman lukusalissa Tukholman huonekalumessuilla ennakkoesittelyssä Artekin Metsä-sarja

Kokoelma pöytiä, tuoleja, jakkaroita ja penkkejä on valmistettu sallivammin ja kestävämmin valikoidusta villikoivusta.

Reading Room by Formafantasma at Stockholm Furniture Fair 3

Tutkimukseen perustava muotoilustudio Formafantasma on Tukholman huonekalumessujen vuoden 2024 kunniavieras, jonka messuja varten suunniteltu installaatio on avoinna kävijöille. Niin sanottu lukusali tarjoaa rauhallisen hengähdystilan, jossa voi istahtaa toviksi lukemaan ja tutustumaan Formafantasman työtä muokanneisiin ajatuksiin. Se on sisustettu Artekin yhteistyössä Formafantasman kanssa kehittämän Metsä-sarjan kalusteilla, joihin lukeutuvat Alvar Aallon suunnittelemat villikoivusta valmistetut pöydät, jakkarat ja penkit. Installaation kalusteille halutaan varmistaa myös jatkokäyttö, joten niitä voi ostaa messujen jälkeen. Jokainen huonekalu on numeroitu ja Formafantasman signeeraama jättäen merkinnän tuotteiden alkuperäisestä käytöstä.

Formafantasmaa ja Artekia yhdistää yhteinen kiinnostus suomalaisia metsiä kohtaan. Yritykset aloittivat vuonna 2020 yhteistyön, joka johti Artekin nykyisten tiukkojen puunvalintakriteerien uudelleenarviointiin. Tämän tuloksena Artekin valikoimassa on otettu käyttöön uusi, sallivampi puulaatu, villikoivu, joka korostaa ilmastonmuutoksen ja teollistumisen vaikutusta metsiin. Uuden valintakriteerin mukaisessa laadussa puun luonnolliset poikkeamat saavat näkyä. Tämä mahdollistaa raaka-aineen hyödyntämisen kestävämmällä tavalla Artekin koivukalusteiden valmistuksessa. Villikoivu tuo esille metsän kauneutta ja monimuotoisuutta, mukaan lukien oksakohtien ja hyönteisten jäljet sekä luonnollisen värivaihtelun.

Reading Room by Formafantasma at Stockholm Furniture Fair 4

Villikoivusta valmistettu jakkara 60 esiteltiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2023, ja nyt ennakkoesittelyssä olevassa Metsä-sarjassa sitä on hyödynnetty myös muissa Artekin kalusteissa, jotka ovat esillä Formafantasman lukusalissa. Nelijalkainen jakkara E60 on jo saatavana, ja sarjan pöydät, tuolit ja penkit tulevat saataville syyskuussa 2024.

Tukholman messujen aikana Artekin yhteistyökumppani Nordiska Galleriet nostaa Metsä-sarjan kalusteet parrasvaloihin omassa ikkunainstallaatiossaan ja toimii lukusalin huonekalujen jälleenmyyjänä. 5.2.2024 alkaen niitä voi ostaa Nordiska Gallerietin myymälöistä Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä sekä heidän verkkokaupastaan.

Lisää uutisia