Looks like you are visiting artek.fi from Finland. If you like, switch to another website version.

Tehdasvierailu-näyttely Artek Helsingissä

Artekin Tehdasvierailu-kesänäyttely tuo tehtaan Artek Helsinki -myymälään

Artek_Helsinki_Factory_Visit_04_Jpg_Square

Artek Helsinki -myymälän perinteinen kesänäyttely tuo myymälään pienen osan puuntuoksuista tehdasta Littoisissa, jossa Alvar Aallon koivuiset klassikot valmistetaan yhä tänä päivänä. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden hengessä kesänäyttely johdattaa puuntaivutuksen saloihin sekä matkaa Artekin alkuajoista tähän päivään.

Puu oli Artekin perustajan, arkkitehti Alvar Aallon intohimo. Hän alkoi 1920-luvun lopulla tutkia mahdollisuuksia puun taivuttamiseksi ja kehitti useita innovatiivisia menetelmiä, joista yksi on patentoitu L-jalan taivutusmenetelmä, jolle monet Artekin Aalto-kokoelman huonekalut perustuvat.

Näyttelyn ulkoasu, L-jalan valmistuksesta kertova filmi sekä näyttelyyn valmistetut myyntituotteet ovat luova studio Musutan eli kansainvälisesti palkitun elokuvantekijä -ja suunnittelijapariskunta Jopsu ja Timo Ramun käsialaa. Heidän inspiraationaan on ollut Artekin tehdas ja käsillä tekeminen sekä puun lämpö. Siksi myös näyttelyä varten tehdyssä filmissä näkyy kädenjälki sen perustuessa Jopsu Ramun piirtämään grafiikkaan. Filmi kuvaa L-jalan valmistusta sympaattisesti ja abstraktisti tunteen ja orgaanisuuden kautta ennemmin kuin prosessinomaisesti.

Lisää uutisia