Looks like you are visiting artek.fi from Finland. If you like, switch to another website version.

Artek esittelee Tiilin, uuden keraamiikkatuoteperheen.

Suunnittelija ja valmistaja, Xavier Mañosa, yhdistää käsityötaidon ja teollisen tuotannon.

Tiili Wall Hook white 4

Tiili on kokoelma arjen keramiikkaesineitä, joiden suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa katalonialainen keraamikko ja muotoilija Xavier Mañosa. Marraskuusta 2023 alkaen ainoastaan Artekin omista myymälöistä Helsingissä ja Tokiossa saatavana olevaan tuoteperheeseen kuuluvat maljakko, kynttilänjalka ja seinäkoukku. Sekä sisä- että ulkokäyttöön soveltuvien keramiikkaesineiden lasitusvärit ovat sininen, valkoinen ja vihreä. Tiili-sarjassa taitava käsityö yhdistyy teolliseen tuotantoon, ja esineiden selkeä muoto palvelee niiden käyttötarkoitusta.

Tiili-sarja valmistetaan keramiikan valmistuksesta tuttua pursotustekniikkaa innovatiivisesti hyödyntäen. Pursotustekniikan ja kennorakenteen ansiosta herkästä, mutta painavasta materiaalista muotoutuu kestäviä ja kevyitä kappaleita. Jokainen esine on uniikki, koska se leikataan ja viimeistellään käsin koneella pursotetusta savikappaleesta ja kuivataan, poltetaan sekä lasitetaan.

Making of Tiili Collection 14 min

Menetelmän kehittäminen vaati pitkäjänteistä tutkimusta tiiviissä yhteistyössä Artekin kanssa. Prosessin aikana kokeiltiin jatkuvasti erilaisia materiaalikoostumuksia ja tekniikoita. Mañosan työtapaa kuvastaa väsymätön kokeileminen, jonka kautta hän laajentaa ilmaisun ja käytännöllisyyden rajoja. Hänen toimintatapansa jatkaa Artekin modernistista perinnettä taiteen ja tekniikan sekä teollisen valmistuksen ja käsityön yhdistämisestä. Työn tuloksena Tiili-sarja on ainutlaatuinen yhdistelmä pitkäikäisyyttä, käytännöllisyyttä sekä kauneutta jatkaen täydellisesti Artekin muotoilufilosofiaa.

Tiili Wall Hook blue 1

Lisää uutisia