Looks like you are visiting artek.fi from Finland. If you like, switch to another website version.

Aalto Pariisissa

Artek & The Conran Shop – kumppanuus jatkuu

Conranshop_Alvar-Aalto@cossette_008Web

Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia sekä huonekaluja ja valaisimia tavataan ympäri maailmaa, mutta tänä keväänä suomalaisen mestarin työt ovat erityisen vahvasti esillä Pariisissa. Aallon syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 120 vuotta ja sen kunniaksi The Cité de l'Architecture et du Patrimoine -museossa on esillä retrospektiivi hänen töistään. Vastarannalla, Seinen toisella puolen, 7. kaupunginosan sydämessä Artek ja The Conran Shop ovat aloittaneet jälleen yhteistyön esittelemällä rinta rinnan Aallon rakastetuimpia klassikkoja ja uudempia tuotteita Artekin kokoelmasta.

Conranshop_Alvar-Aalto@cossette_005Web
Conranshop_Alvar-Aalto@cossette_004Web

Retrospektiivi “Alvar Aalto: Arkkitehti & Muotoilija” tutkii sitä, miten Aallon orgaaninen muotokieli syntyi ja sai kenties vaikutteita muiden taiteilijoiden kanssa käydyn läheisen vuoropuhelun kautta. Näyttelyyn koottuihin rakennuksien pienoismalleihin, alkuperäisiin piirustuksiin sekä kokoelmaan arvostettujen taiteilijoiden, kuten Alexander Calderin, teoksia voi tutustua museolla heinäkuuhun 2018 saakka.

Näyttelyn tutkima orgaaninen muotokieli saa vastakaikua Pariisissa, kun The Conran Shopin näyteikkunassa on esillä Aallon ikonisista 60 jakkaroista koottu installaatio. 200 jakkaraa muodostavat veistoksellisen installaation, joka on valaistu A330S ”Kultakello” -riippuvalaisimilla.

Conranshop_Alvar-Aalto@cossette_002Web

Kahden saman mielisen brändin uudistunut kumppanuus jatkuu myös sisällä myymälässä. Aallon suosituimpien tuotteiden, kuten 400 nojatuolin, rinnalla ovat esillä Daniel Rybakkenin Artekille suunnittelemat 124 ° peilit, Ronan ja Erwan Bouroullecin suunnittelemat Kaari-hyllyt, unohtamatta Karuselli-lepotuolia, jonka Sir Terence Conran itse kerran julisti ”maailman mukavimmaksi lepotuoliksi”.

Conranshop_Alvar-Aalto@cossette_003Web
Tuotevalikoimasta asiakas voi hankkia itselleen palasen muotoilun historiaa, tuoretta nykymuotoilua tai pientuotteita Artekilta.

Lisää uutisia