Brändit

Artekin omien tuotteiden lisäksi valikoimaan on poimittu kiinnostava otos kotimaisten ja kansainvälisten designbrändien klassikoita ja uutuuksia, jotka täydentävät Artekin omaa kokoelmaa. Alla olevien edustuksien lisäksi myymälästämme löytyy myös valikoima tuotteita muilta toimittajilta. Tervetuloa tutustumaan!

Mikrosite_brandit_artek_2

Artek

Artek perustettiin vuonna 1935 tarkoituksenaan ”harjoittaa huonekalujen kauppaa sekä näyttelyiden avulla ja muulla tavoin edistää nykyaikaista asuntokulttuuria”. Nykyisin Artekin kokoelmaan kuuluu Alvar Aallon, Ilmari Tapiovaaran ja muiden suomalaisten mestareiden suunnittelemia klassikoita sekä uutuuksia nykymuotoilijoilta. Kokoelmaan kuuluu huonekalujen lisäksi valaisimia, tekstiilejä sekä pientuotteita. Artekin huonekalut valmistetaan Alvar Aallon alkuperäisen näkemyksen mukaan modernia tuotantotekniikkaa ja käsityötaitoa yhdistämällä. Suurin osa Artekin tuotteista valmistetaan Turussa, missä kalusteita on tehty alusta alkaen.

www.artek.fi
Vitra

Vitra

Vitra on vuonna 1953 perustettu sveitsiläinen perheyritys. Vitran mallisto tarjoaa kodin sekä julkitilojen sisustajalle kansainvälistä huippulaatua. Vitran suunnittelufilosofian mukaisesti kodin kalustus on elävä kollaasi, jossa uusi ja vanha sekä klassinen ja moderni muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden. Jokainen Vitran tuote on alkuperäinen ja jokaisella tuotteella on oma tarinansa. Vitran suunnittelijoihin kuuluvat mm. Charles ja Ray Eames, Jean Prouvé, Jasper Morrison. Ronan & Erwan Boroullec ja Hella Jongerius. Artek Helsinki -myymälässä on Suomen laajin valikoima Vitran tuotteita.

www.vitra.com
Knoll

Knoll

Vuonna 1938 perustettu Knoll on maailmanlaajuisesti tunnettu kalustevalmistaja, jonka mallisto sisältää moderneja klassikkoja; istuimia ja pöytiä jotka soveltuvat niin koteihin kuin toimistoihin. Knollin klassikkotuotteisiin kuuluvat mm. Eero Saarisen, Harry Bertoian, Marcel Breuerin ja Mies van der Rohen tuotantoa.

www.knoll-int.com
String1

String

Ruotsalaisen arkkitehdin ja muotoilijan Nils Strinningin vuonna 1949 suunnittelema ja suuren suosion saavuttanut String-hyllyjärjestelmä tarjoaa loputtomasti muuntelumahdollisuuksia. String-hyllyt ovat kotonaan kaikissa tiloissa kodista toimistoon. Sivupaneelit on helppo asentaa seinälle, kaappeja, laatikostoja, lokerikkoja, koukkuja ja erimittaisia hyllyä voi kätevästi siirrellä sopiville korkeuksille.

www.stringfurniture.com
Maruni_1

Maruni

Jo vuonna 1928 perustettu japanilainen Maruni, joka luo kauniin yksinkertaisia puukalusteita, päivitti hiljattain mallistonsa nykypäivään Naoto Fukasawan johdolla. Maruni Collectionin huonekalut on valmistettu taidokkaasti korkealaatuisista materiaaleista, joista välittyy japanilainen estetiikkaa. Marunin kalusteissa yhdistyvät käsityötaito ja aikaa kestävä muotoilu. Marunin suunnittelijoihin kuuluvat mm. Naoto Fukusawa, Jasper Morrison ja Harri Koskinen.

www.maruni.com
Piet-Hein-Eek

Piet Hein Eek

Piet Hein Eek on yksi Hollannin nimekkäimmistä nykymuotoilijoista. Hänet tunnetaan parhaiten ylijäämäpuusta ja kierrätysmateriaaleista valmistetuista huonekaluista, joissa pyritään maksimoimaan raaka-aineiden hyödyntäminen. Tuotteet valmistetaan käsin Piet Hein Eekin omassa työpajassa Hollannissa.

www.pietheineek.nl
Sergemouille5

Serge Mouille

Alun perin kultasepäksi opiskellut Serge Mouille (1922-1988) tunnetaan eleganteista valaisimistaan. Serge Mouille -kokoelman valaisimien valmistamiseen käytetään samoja muotteja, korkealaatuisia materiaaleja ja valmistustekniikoita kuin 1950-luvulla. Valaisimia valmistetaan Pariisin ulkopuolella sijaitsevassa työpajassa vuosittain vain pieni erä, ja jokainen valaisin on leimattu ja numeroitu.

www.sergemouille.com
Woodnotes-2

Woodnotes

Woodnotes on tinkimättömästä linjastaan tunnettu designyritys. Woodnotesin tuotteet peilaavat vahvasti suomalaisen designin henkeä: yksinkertaisuutta, harmoniaa ja käytännöllisyyttä. Selkeät, aikaa kestävät geometriset kuviot ilmentävät puhtaiden luonnonmateriaalien ominaisuuksia. Artekin tuotevalikoimassa on Woodnotesilta mm. mattoja, verhoja, paneeliverhoja ja pientavaroita.

www.woodnotes.fi
Kasthall2

Kasthall

Kasthallin kudotut ja käsin tuftatut matot ovat kaikki uniikkeja yksilöitä, jotka valmistetaan tilaustuotteena asiakkaan toiveiden mukaisesti. Matoissa käytetään korkealuokkaisia luonnonmateriaaleja; villaa ja pellavaa. Mattoja on kudottu vuodesta 1889 Kasthallin tehtaassa Kinnassa, Ruotsissa.

www.kasthall.com
Aesop

Aesop

Luonnosta ammentavia tuotteita ihon, hiusten ja vartalon hyvinvointiin.

www.aesop.com

Lisää brändejä

Cherner

Cherner

Amerikkalaisen arkkitehti Norman Chernerin suunnittelemia tuoliklassikoita 1950-luvulta.

Comme-Des-Garcons

Comme des Garçons

Visionäärisen Comme des Garçons -muotitalon kulttimaineisia unisex-tuoksuja ja lompakoita.

Dk3_brand

dk3

Tanskalaisia klassikoita ja nykymuotoilua, joissa kiteytyvät rakkaus luonnonmateriaaleihin ja korkea laatu.

Eeroaarnio

Eero Aarnio Originals

Pallotuoli, Kuplatuoli ja muita suomalaisen muotoiluhistorian tunnetuimpia huonekaluja Eero Aarniolta.

Habitek

Habitek

Kirsi Gullichsenin suunnittelemia moderneja puuhuonekaluja.

Johanna-Gullichsen

Johanna Gullichsen

Graafiset, luonnonmateriaaleista kudotut kankaat sekä niistä valmistetut sisustustuotteet ja laukut.

Kvadrat

Kvadrat

Laaja valikoima korkealaatuisia sisustus- ja verhoilukankaita.

Michael-Anastassiades

Michael Anastassiades

Kokoelma minimalistisia, ajattomia ja yksilöllisiä valaisimia arvostetulta nykymuotoilijalta.

Midgard

Midgard

Teollisuushenkiset Bauhaus-aikaiset työvalaisimet jälleen tuotannossa.

Nikari_brand

Nikari

Nikari valmistaa kalusteita perinteisellä puusepän taidolla aidoista materiaaleista, rauhallista, arvokasta elämäntapaa tukien.

Oluce

Oluce

Maailmankuuluja klassikkovalaisimia Italian vanhimmalta valaisinvalmistajalta.

Roots-Living

Roots Living

Tyylikkäitä luonnonmateriaaleista valmistettuja mattoja, jotka suunnitellaan Suomessa ja tehdään käsin Intiassa.

Santacole1

Santa & Cole

Vaikuttava kokoelma valaisinklassikoita mm. Ilmari Tapiovaaralta.

Tisca

Tisca

Luonnonmateriaaleista käsinkudottuja sisalmattoja Itävallasta.

006_Lounge_Chair_mailer

Vaarnii

Vaarniin ydin on ainutlaatuisella tavalla suomalainen. Yrityksen tavoitteena on valmistaa omaleimaisia, mutta yksinkertaisia kalusteita ja pientuotteita,...

Zanotta

Zanotta

Huippumuotoilua ja korkealaatuisia huonekaluja yhdeltä Italian tunnetuimmista valmistajista.

Artek Helsinki
Keskuskatu 1 B
00100 Helsinki
puh. 010 617 3480
artekhelsinki@artek.fi
ma-la 10:00 – 18:00