Työ osana kotia

Parhaat kalusteet taipuvat monenlaisiin tilanteisiin, elävät aamusta iltaan rinnalla ja tukevat erilaisia arjen askareita.

Artek_Yhdessä_15_web

Parhaat kalusteet taipuvat monenlaisiin tilanteisiin, elävät aamusta iltaan rinnalla ja tukevat erilaisia arjen askareita. Ne tarjoavat ergonomisesti hyvän paikan tehdä töitä, mutta hiljentyvät työpäivän päätteeksi luontevaksi ja kauniiksi osaksi kodin sisustusta. Artek Helsinki -myymälän sisustussuunnittelija Erika Jokelainen on auttanut lukuisia asiakkaitaan yhdistämään kodissaan työn ja huvin suunnittelemalla toimivia kalustusratkaisuita.

Erika_web
”Kotityöpaikan ei tarvitse olla oma erillinen pisteensä.”
- Erika Jokelainen, Artek Helsingin sisustussuunnittelija

”Hyvää suunnittelua on se, että tila on samanaikaisesti toimiva ja kaunis. Ne eivät poissulje toisiaan. Kotityöpaikan ei tarvitse olla oma erillinen huoneensa, eikä työpisteen tarvitse näyttää perinteiseltä työpisteeltä. Oleskeluhuoneeseen saa hyvin istutettua funktionaalisen työpisteen niin, että tila säilyy soljuvana ja viihtyisänä.

Ergonomisesti toimivan työpisteen saa luotua muullakin tavoin kuin erillisellä työpöydällä. Hyvä vaihtoehto on seinään kiinnitettävä Artekin Kaari-sarjan pöytätaso, jonka saa asennettua haluamalleen korkeudelle. Kaari-sarjasta saa myös seinähyllyjä, joiden alin taso on syvempi ja jotka toimivat myös työtasona. Tilassa yksi taso voi olla istumakorkeudella ja toinen seisomakorkeudella, näin työasentoa voi vaihtaa päivän mittaan. Myös String-kirjahyllyyn saa liitettyä työtason.

Työpiste voi olla myös vaikkapa keittiön pöydän ääressä. Silloin on hyvä, että tavarat ovat helposti liikuteltavissa, esimerkiksi Vitran Toolbox-lokerikossa, ja että ne nostaa työpäivän päätteeksi pois näkyviltä. Tällä tavoin työpäivälle tulee selkeä loppu.

Tuolin pitää olla hyvä, mutta senkään ei tarvitse olla perinteinen työtuoli. Todella hyviä tuolivaihtoehtoja ovat Ilmari Tapiovaaran Domus ja Konstantin Grcicin Rival. Niissä on molemmissa oikean korkuinen selkänoja, pehmustettu istuin ja lyhyet käsinojat, jotka ovat hyvän työtuolin kriteerejä.

Oleskelutilan luonteeseen sopii perinteistä työvalaisinta paremmin toisen tyyppiset kohdevalot: vaikkapa Alvar Aallon suunnitteleman Kultakellon seinäversio tai jokin työpisteen yllä oleva kattovalaisin. Tärkeintä on, että valo tulee suoraan ylhäältä ja suhteellisen läheltä.

Hyvän suunnittelun merkki on se, että se kestää aikaa. Kodista kannattaa tehdä ennemmin kerroksellinen kuin hankkia kaikki kerralla. Voi sekoittaa vanhaa ja uutta ja erilaisia tyylejä. Kun valitsee vain niitä asioita, jotka miellyttävät itseä, ei voi mennä pieleen. Koskaan ei kannata ostaa väliaikaisratkaisua, vaan pyrkiä hankkimaan vain sellaista, jonka haluaa pitää mukanaan kodista ja vuodesta toiseen.”

- Erika Jokelainen, Artek Helsingin sisustussuunnittelija

Wiggle_ruutupöytä

Hyödynnä ammattilaista

Artek Helsingin sisustussuunnittelija Erika Jokelainen voi suunnitella joko koko kotisi tilalliset ja sisustukselliset ratkaisut aina seinänväreistä sisustuskankaisiin tai vain jonkin tietyn kohdan kodistasi. Erika voi esimerkiksi miettiä, miten oleskelutilaan, makuuhuoneeseen tai keittiöön saa luotua toimivan ja kauniin työpisteen. Hän mallintaa toivomasi kohdan ja luo juuri sinun arkeasi sujuvoittavan, kauniin ratkaisun. Mikään toive tai ongelma ei ole liian pieni. Sisustussuunnitelmasta ei veloiteta, mikäli se johtaa yli 2500 euron tilaukseen Artek Helsinki -myymälästä. Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa sisustussuunnitteluaika sähköpostitse sisustussuunnittelu@artek.fi tai puhelimitse 050 3372474.

Katso myös

Artek Helsinki
Keskuskatu 1 B
00100 Helsinki
puh. 010 617 3480
artekhelsinki@artek.fi
ma-la 10:00 – 18:00