Kesäjuhla Artekissa

Kesäjuhla Artekissa -näyttely Artek Helsinki -myymälässä ja verkossa osoitteessa, shop.artek.fi 1.6.–3.9.2022.

ARTEK Teaser 01 051822 square
Kuva: Lotta Nieminen

Kesän parhaimmat hetket kapseloituvat muistoiksi, jotka kertovat tarinaa täydestä elämästä. Ne ovat suunnittelemattomia tapaamisia, siirtymiä ja välitiloja; hetkiä, joihin puristuu kesän kauneuden ja katoavaisuuden olemus. Ihossa tuoksuu aurinko, keskustelut limittyvät toisten kanssa ja hyönteisten huminassa joku kutsuu tanssiin. Pian niitylle hiipii kosteus, mutta vielä on aikaa.

Artek Helsinki Chair69 Unto Rautio web 2
Kesäjuhlassa kietoudutaan ohikiitävän suven kauneuteen ja sen kaikkia aisteja ruokkiviin, merkillisiin hetkiin.

Kesäjuhla Artekissa -näyttelyn on kuratoinut suunnittelija Samu-Jussi Koski, joka kutsui ystävänsä koolle luovaan prosessiin. Yhteistyöstä syntynyt kokonaisuus juhlii ystävyyttä, kohtaamisia ja luonnon sekä luovuuden kukoistamista. Yhdessä kuvittaja ja graafikko Lotta Niemisen ja tekstiilitaiteilija Erja Hirven kanssa Samu-Jussin kuvittelema maailma piirtyy graafisin vedoin ja värittyy kuin luonto itse.

Artek Helsinki Stools60 Kesajuhla Artekissa poster Unto Rautio
Koko kesän kestävät juhlat järjestetään Artekin myymälässä Keskuskadulla, jossa valo, väri ja kukkeus levittäytyy molempiin kerroksiin aina ulos saakka ulottuen.

Näyttelyyn kuratoitu tuotekokoelma on kuin kesäjuhlan vieraatkin: vanhoja tuttuja uusissa asuissa ja muutama aivan uusi tuttavuus, ehkä tuleva ystävä. Ne ovat hyviä kumppaneita niin puutarhassa järjestetyille kahvikutsuille, auringon nousuun saakka venyville laituritanssiaisille kuin myös aikaan, jolloin kesä on jo eilinen.

Artek Helsinki Daybed710 Laiturilla Cover Stool 60 Unto Rautio web
Myymälän lisäksi juhliin voi osallistua myös verkossa osoitteessa shop.artek.fi.

Kesäjuhla Artekissa -tuotteet ovat saatavana niin kauan kuin tuotteita riittää tai Kesäjuhla Artekissa -näyttelyn ajan 3.9.2022 saakka sekä myymälästämme Keskuskadulta että pop up -verkkokaupasta.

Kesäjuhla Artekissa 1.6.–3.9.2022

Artek Helsinki
Keskuskatu 1 B
00100 Helsinki
ma–pe 10–18

sekä verkossa osoitteessa shop.artek.fi.

Katso myös

Artek Helsinki
Keskuskatu 1 B
00100 Helsinki
puh. 010 617 3480
artekhelsinki@artek.fi
ma-la 10:00 – 18:00